Botox: Η πιο δημοφιλής μη-χειρουργική θεραπεία παγκοσμίως

Η αισθητική ιατρική έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας μια πλειάδα υλικών και μηχανημάτων για να παλέψουμε ενάντια στον χρόνο.

Η θεραπεία των ρυτίδων με Botox είναι η πιο διαδεδομένη στους κόλπους της αισθητικής ιατρικής, γιατί συνδυάζει θεαματική βελτίωση, ελάχιστο χρόνο εφαρμογής, μηδενικές παρενέργειες, αναστρέψιμο αποτέλεσμα και χαμηλό κόστος.

Πώς λειτουργεί η θεραπεία;

Ο μηχανισμός λειτουργίας συνίσταται στον περιορισμό της ακούσιας λειτουργίας των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης, με αποτέλεσμα τη λείανσή τους.

Πώς γίνεται η θεραπεία και πόσο διαρκεί;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας μικρές ποσότητας του φαρμάκου εγχύονται σε επιλεγμένα σημεία, χρησιμοποιώντας μια μικροσκοπική βελόνα.

Η διαδικασία είναι ολιγόλεπτη, ο πόνος ανεπαίσθητος, και μπορείτε να επιστρέψετε αμέσως μετά στις καθημερινές ασχολίες σας.

Ποιά σημεία μπορούμε να βελτιώσουμε με το Botox;

Το Botox χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια κυρίως για τη βελτίωση των ρυτίδων έκφρασης του άνω μέρους του προσώπου, δηλαδή για τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ανάμεσα από τα φρύδια και για τις ρυτίδες του μετώπου. Σε αυτή την περιοχή πέρα από την λείανση των ρυτίδων μας προσφέρει και ένα αποτέλεσμα ανόρθωσης του μετώπου και της ουράς του φρυδιού, οπότε το βλέμμα “ανοίγει”, σαν να κάναμε μια mini άνω βλεφαροπλαστική.

Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται επίσης και για τη βελτίωση του κάτω μέρους του προσώπου και του λαιμού. Η τεχνική βελτίωσης του λαιμού και του περιγράμματος του προσώπου ονομάστηκε Nefertiti-lift, από τη διάσημη αιγυπτιακή προτομή με τον τέλειο λαιμό και το εξαίσιο περίγραμμα του προσώπου. Με αυτήν την τεχνική, χαλαρώνοντας τον μυ του λαιμού που “τραβάει” το δέρμα του προσώπου προς τα κάτω, πετυχαίνουμε μια ανόρθωση του δέρματος της περιοχής και μια βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου. Θα πρέπει βεβαίως να γνωρίζουμε ότι το Botox δεν προκαλεί σύσφιξη, έτσι αν η χαλάρωση είναι μεγάλη θα πρέπει να συνδυάσουμε μεθόδους, όπως τα νήματα, για να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα.

Στη Δερματολογία το Botox χρησιμοποιείται με εξαιρετικά αποτελέσματα και για την αντιμετώπιση του δύσκολου προβλήματος της Υπεριδρωσίας.

Το Botox στην ιατρική έχει πολλαπλές ενδείξεις, έχουν δε ήδη γίνει 12,8 δισεκατομμύρια θεραπείες με Botox, για διάφορες ενδείξεις τα 25 τελευταία χρόνια.

Άρχισε να χρησιμοποιείται για τη θεραπεία σπαστικότητας, έγινε ευρέως γνωστό για τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που έχει στη θεραπεία των ρυτίδων και σήμερα έχει πλέον πολλαπλές ενδείξεις, όπως:

Κατάθλιψη

Τριγμό οδόντων

Ημικρανίες

Σιελόρροια

Θεραπεία των συμπτωμάτων της νόσου Parkinson

Πρόωρη εκσπερμάτωση

Υπεριδρωσία μασχαλών, παλαμών και πελμάτων

Δυσπαρευνία

Χηλοειδείς ουλές

Ραγάδες πρωκτού

Πόνοι στη ράχη

Υπερδραστήρια ουροδόχος κύστις

Καρδιολογικά προβλήματα

και πάνω από 700 άλλες ενδείξεις!!!!!!!!!!!!!

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η βελτίωση των ρυτίδων έρχεται σταδιακά και ολοκληρώνεται σε 10 περίπου μέρες. Τα αποτελέσματα διαρκούν 5-6 μήνες, η κινητικότητα των μυών επέρχεται επίσης σταδιακά και, αν δεν επαναλάβουμε την θεραπεία, η περιοχή επανέρχεται στην ακριβώς προ της θεραπείας κατάστασή της. Η θεραπεία μπορεί να επαναληφθεί για όσες φορές το επιθυμούμε, έχοντας πάντα το ίδιο αποτέλεσμα.

 

Υπάρχουν παρενέργειες;

Το Botox δεν έχει μόνιμες παρενέργειες. Είναι ένα εξαιρετικά ασφαλές φάρμακο που χρησιμοποιείται για πάνω από 20 χρόνια στην ιατρική, αρκεί να γίνεται -όσο αφορά τις ρυτίδες- από δερματολόγο ή πλαστικό χειρουργό. Κάποια μικρή ερυθρότητα στα σημεία έγχυσης υποχωρεί μετά από 5-10 λεπτά μετά την θεραπεία.

Σχετικά με την ιατρό

Λίλα Πισσαλίδου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Anc. Attachée des hopitaux des Paris

Θεραπείες Προσώπου

Αναζωογόνηση - Σύσφιξη

Η γήρανση του δέρματος είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος έχουμε στη διάθεση μας μια πλειάδα μεθόδων, κυρίως όμως οι περισσότεροι σήμερα αποζητούν μια μέθοδο που να συνδυάζει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με το μικρότερο δυνατόν ερεθισμό. Περισσότερα

Botox

Η πιο δημοφιλής μη-χειρουργική θεραπεία παγκοσμίως. Η αισθητική ιατρική έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας μια… Περρισότερα

Εμφυτεύματα

Υπάρχουν πολλών ειδών εμφυτεύματα δέρματος, απορροφήσιμα, όπως το υαλουρονικό οξύ, ημιμόνιμα, όπως το Sculptra ή το Ellanse, που δρουν ως βιοδιεγέρτες, ή ακόμα και μόνιμα, τα οποία σπάνια χρησιμοποιούνται. Περισσότερα

Μη χειρουργικό Lifting

H βελτίωση της όψης της χαλάρωσης του δέρματος και του οβάλ του προσώπου γίνεται με 3 κυρίως τρόπους, οι οποίοι μπορούν και να συνδυαστούν. Περισσότερα

Μεσοθεραπείες

Ως μεσοθεραπεία ορίζεται η εισαγωγή μέσα στο δέρμα ουσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα (ρυτίδες, χαλάρωση, τριχόπτωση, κυτταρίτιδα κλπ). Περισσότερα

Peelings

Tα peeling είναι μια μέθοδος απολέπισης του δέρματος χρησιμοποιώντας χημικά προϊόντα, όπως γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξυ, τριχλωροξικό οξύ. Η απολέπιση αυτή της επιδερμίδας προκαλεί μια αναγέννηση και άρα μια βελτίωση της υφής του δέρματος, της σημείων φωτογήρανσης και των επιφανειακών ρυτίδων. Περισσότερα

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική

Ο όρος αναίμακτη βλεφαροπλαστική ή βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι αναφέρεται σε ένα συνδυασμό διαδικασιών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είτε μόνες τους, είτε σε συνδυασμό, για να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα της περιοφθαλμικής περιοχής όπως τη χαλάρωση του δέρματος του άνω και κάτω βλεφάρου, τους μαύρους κύκλους, τις ρυτίδες και τις «σακούλες» γύρω από τα μάτια. Περισσότερα

Pin It on Pinterest

Share This