Κλινική – Χειρουργική Δερματολογία

Αρχική 9 Κλινική - Χειρουργική Δερματολογία 9 Κλινική – Χειρουργική Δερματολογία

Κλινική Δερματολογία & Αφροδισιολογία

Διάγνωση και αντιμετώπιση όλου του φάσματος των δερματικών και αφροδίσιων νοσημάτων.

Εξέταση / διάγνωση / παρακολούθηση παθήσεων δέρματος (εξανθήματα δέρματος, μυκητιάσεις, μυρμηκίες, ακμή, σπίλοι, τριχόπτωση, αλωπεκία, έκζεμα και άλλες παθήσεις δέρματος).

Αφροδισιολογία. Διάγνωση / θεραπεία / παρακολούθηση κονδυλωμάτων, έρπητα γεννητικών οργάνων και άλλων σεξουαλικώς μεταδιδομένων νοσημάτων.

Δερματοσκόπηση. Είναι μια μη επεμβατική διαγνωστική μέθοδος με την οποία μπορούμε να μεγεθύνουμε τις βλάβες του δέρματος έτσι ώστε να γίνονται ορατά στοιχεία, όπως η αρχιτεκτονική, η μορφολογία και το χρώμα των βλαβών του δέρματος υπό εξέταση, που δεν είναι ορατά με γυμνό οφθαλμό. Είναι ιδιαίτερα σημαντική στη διάγνωση σπίλων, καλοήθων και κακοήθων όγκων του δέρματος αλλά επεκτείνεται και στη διάγνωση και άλλων παθήσεων του δέρματος.

Χειρουργική Δερματολογία

 

Η Χειρουργική Δερματολογία ασχολείται με τη διάγνωση και θεραπεία των ιατρικών παθήσεων και των αισθητικών διαταραχών του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, των φλεβών, των βλεννογόνων και των παρακείμενων ιστών, με τη χρήση διαφόρων χειρουργικών, επανορθωτικών, αισθητικών και μη χειρουργικών μεθόδων και τεχνικών. Ο σκοπός της δερματοχειρουργικής είναι η αποκατάσταση ή/και η βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής εμφάνισης του ιστού του δέρματος.

Στο ιατρείο διενεργούνται οι παρακάτω διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις χειρουργικής δερματολογίας.


Διαθερμοπηξία.


Κρυοθεραπεία – Κρυοχειρουργική.


Βιοψία δέρματος.


Χειρουργική αφαίρεση σπίλων/όγκων/βλαβών του δέρματος.


Επεμβάσεις με εξειδικευμένα μηχανήματα (Laser, microneedling RF, Plasma, κ.λπ.)


Αισθητική Δερματολογία: H Αισθητική Δερματολογία είναι ο κλάδος της Δερματολογίας που έχει ως σκοπό τη θεραπεία/βελτίωση παθήσεων ή και των αισθητικών διαταραχών, οι οποίες μπορεί να μην αποτελούν πάθηση, επιβαρύνουν όμως την ψυχολογία ή την ποιότητα της ζωής των ασθενών. Εφαρμόζεται από εξειδικευμένους Δερματολόγους και αφορά την αντιμετώπιση μια πλειάδας καταστάσεων όπως: θεραπεία ενδογενούς ή εξωγενούς γήρανσης, αντιμετώπιση ανεπιθύμητης τριχοφυίας, αντιμετώπιση αγγειακών και μελαχρωματικών βλάβών, αντιμετώπιση της ακμής και διόρθωση των ουλών από ακμή, αντιμετώπιση τοπικού πάχους και τοπικής λιποδυστροφίας, ανάπλαση δέρματος κλπ. Για την αντιμετώπιση όλων των παραπάνω καταστάσεων υπάρχει μια πλειάδα διαθέσιμων θεραπειών, από τις οποίες καλούμαστε να δώσουμε την καλύτερη δυνατή λύση αναλόγως και των αναγκών του κάθε περιστατικού αλλά και της βούλησης του καθενός ασθενούς ξεχωριστά.

Σχετικά με την ιατρό

Λίλα Πισσαλίδου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Anc. Attachée des hopitaux des Paris

Pin It on Pinterest

Share This