Γλυπτική σώματος

Αρχική 9 Θεραπείες Σώματος 9 Γλυπτική σώματος

Η αναδιαμόρφωση της σιλουέτας και η βελτίωση των ατελειών του σώματος μπορεί να επιτευχθεί με τον συνδυασμό διαφόρων τεχνικών. Η τελική επιλογή του είδους της θεραπείας εξαρτάται από το πρόβλημα του κάθε ατόμου.

Συνήθως επιλέγουμε ανάμεσα σε 5 είδη θεραπειών:

Μεσοθεραπεία λιποδιάλυσης / λιποδυστροφίας.

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας/λιποδυστροφίας με τη μέθοδο subcision.

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος με νήματα PDO & Aptos Body.

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης, ούλων, ραγάδων με Fractional Micronerdling RF

Αναδιαμόρφωση σώματος με δερματικά εμφυτεύματα σώματος Hyalcorp.

Λιποδιάλυση

Ο όρος λιποδιάλυση αναφέρεται σε μία μη επεμβατική μέθοδο αντιμετώπισης της τοπικής εναπόθεσης λίπους ή της λιποδυστροφίας (κυτταρίτιδας) με την είσοδο μέσα στο δέρμα μέσω μεσοθεραπείας διάφορων δραστικών ουσιών. Η λιποδιάλυση δεν είναι μέθοδος απώλειας βάρους. Η διαδικασία είναι γρήγορη, δεν απαιτεί επιδέσμους ή παραμονή στο σπίτι και φυσικά δεν απαιτεί καμιά αναισθησία.

Αν το κύριο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η κυτταρίτιδα (τοπική λιποδυστροφία), οι κύριες δραστικές ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι η καφεΐνη, η καρνιτίνη, η αγκινάρα, Artichoke, το Rutin & Melilot και τελευταία και χρησιμοποιείται και η τεχνολογία των βιομιμητικών πεπτιδίων.

Συνήθως συστήνονται 6-12 εβδομαδιαίες συνεδρίες.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση του τοπικού πάχους οι κύριες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι η φωσφατιδυλ-χολίνη με δεοξυξυχολικό νάτριο και το δεσοξυχολανικό οξύ.

Για να γίνουν εμφανή τα αποτελέσματα χρειάζονται κατά μέσο όρο 3-5 θεραπείες / 3-6 εβδομάδες. Η μέθοδος της λιπόλυσης είναι μια μέθοδος που έχει πολλά πλεονεκτήματα. Eίναι ανώδυνη, αποτελεσματική, μη Χειρουργική, απόλυτα ασφαλής, με σύντομο χρόνο επέμβασης και δεν απαιτεί καμία νοσηλεία.

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας / λιποδυστροφίας με subcision

Η subcision είναι μια μικρή επεμβατική θεραπεία, κατά τη διάρκεια της οποίας, αφού γίνει τοπική αναισθησία, εισάγεται κάτω από το δέρμα ειδική βελόνα η οποία απελευθερώνει τις ινώδεις δεσμίδες που δημιουργούν τη κυτταρίτιδα.

Η subcision είναι η μοναδική θεραπεία που έχει εγκριθεί από το FDA και συστήνεται από την Αμερικανική Δερματολογικη εταιρία για μακροχρόνια βελτίωση της κυτταρίτιδας.

Είναι μια θεραπεία που γίνεται μόνον σε μια συνεδρία, κατάλληλη ακόμα και για κυτταρίτιδα 3ου βαθμού, και έχει ένδειξη και για μεμονωμένες εμβυθίσεις (“λακουβιτσες”) και για ουλές ακμής.

Αντιμετώπιση κυτταρίτιδας / λιποδυστροφίας με subcision

Iδανική μέθοδος για βελτίωση της χαλάρωσης, για στήριξη, ανόρθωση και σύσφιξη σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος χωρίς ουλές, ανώδυνα, με ασφάλεια και με άμεσο αποτέλεσμα. Ταιριάζει κυρίως σε άτομα των οποίων το δέρμα χρειάζεται στήριξη και σύσφιξη, ηλικίας άνω των 30 χρόνων, μετά από απότομη απώλεια βάρους,μετά απο εγκυμοσύνη, σε περιπτώσεις ελάστωσης ή χαλάρωσης, σε φωτογηρασμένα δέρματα και σε λεπτά γονιδιακά δέρματα.

Τα νήματα PDO είναι πλήρως απορροφήσιμα, εξαιρετικά ασφαλή νήματα και έχουν χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα στην ιατρική πράξη, σε αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εισάγονται με μια λεπτή βελόνα και δημιουργούν ένα εσωτερικό πλέγμα μέσα στο δέρμα, και υποστηρίζουν και ανορθώσουν τους ιστούς. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα κσι διαρκούν 3-6 μήνες.

Τα νήματα Aptos Body είναι ειδικά νήματα για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης στο σώμα και διαφέρουν από τα νήματα PDO και αλλά στη σύνθεσή και στη διάρκεια του αποτελέσματος. Εφαρμόζονται συνήθως με την βοήθεια μια ατραυματικής μικρής κάνουλας 10-20 νήματα Aptos Body στα σημεία που χρειαζόμαστε μια βελτίωση της χαλάρωσης, όπως μηροί, μπράτσα, γόνατα, κοιλιά, γλουτοί. Η διαδικασία διαρκεί 30 λεπτά με μια ώρα και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και διαρκούν 12-18 μήνες.

Με εξαιρετικά αποτελέσματα:

Στα μπράτσα

Στο στήθος

Στην κοιλιακή χώρα

Στα γόνατα

Στους γλουτούς

αλλά και σε οποιοδήποτε σημείο επιθυμείτε σύσφιξη / ανόρθωση.

Στο εσωτερικό των μηρών

Πλεονεκτήματα lifting σώματος με PDO & Aptos threads:

Σύντομος χρόνος αποθεραπείας (20-60’)

Άμεσο αποτέλεσμα και συνεχής βελτίωση έως και 3 μήνες μετά τη θεραπεία

Άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες

Ελάχιστος πόνος

Ασφαλές αποτέλεσμα που διαρκεί στο χρόνο

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης, ουλών και ραγάδων με Vivace Fractional Microneedling RF – Σύστημα Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας Vivace

Το microneedling RF είναι η πιο καινοτόμος θεραπεία που έχει να επιδείξει η αισθητική δερματολογία σήμερα και βασίζεται στην ικανότητα του οργανισμού μας να παράγει κολλαγόνο. Είναι η µόνη μέθοδος που έχει τη δυνατότητα να περνά µε ασφάλεια και να δρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας εντελώς ανέπαφη την επιδερμίδα, προκαλώντας παραγωγή νέου κολλαγόνου. Πρόκειται για ένα μικρο-επεμβατικό σύστημα, ανώδυνο και χωρίς χρόνο αποθεραπείας, όπου πολλές μονωμένες μικροακίδες διεισδύουν στην κατώτερη στοιβάδα του δέρματος σε βάθος 0,5-3,5mm, προκαλώντας έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό και θερμική διέγερση μέσω της εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων.

Το Vivace είναι η πιο εξελιγμένη κλασματική RF και η θεραπεία γίνεται ογκομετρικά και τρισδιάστατα χάρη σε 2 εξελιγμένες κεφαλές. Με τη λειτουργία διάχυτης μεταφοράς θερμικής ενέργειας (1 Μhz) πετυχαίνουμε βαθιά σύσφιξη, και με τη λειτουργία επιφανειακής και εν τω βάθει θέρμανσης ιστών (2 Mhz) καταφέρνουμε και χρησιμοποιούμε εστιασμένη υψηλή ραδιοσυχνότητα, που δρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας έως και το χόριο.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και για βέλτιστα αποτελέσματα συνήθως προτείνονται 2-5 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 3-4 εβδομάδες.

Η θεραπεία µε microneedling RF στο σώμα ενδείκνυται για ραγάδες (ραβδώσεις), σε ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου σώματος, χαλάρωση του δέρματος και σε αντίθεση με τα laser έχει έλαχιστο χρόνο αποθεραπείας και γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου.

Αναδιαμόρφωση σώματος με δερματικά εμφυτεύματα σώματος Hyalcorp

Πρόκειται για τεχνική εμφύτευσης ειδικού για το σώμα υαλουρονικού οξέος, το οποίο εγχύεται σε σημεία που θέλουμε να δώσουμε όγκο ή να ανορθώσουμε πχ στους γλουτούς για Brazilian buttocks, ή σε σημεία που επιθυμούμε να αναδιαμορφώσουμε το περίγραμμα, ή να βελτιώσουμε την υφή του δέρματος.

Η εφαρμογή διαρκεί ως μια ώρα, είναι ανώδυνη, και τα αποτελέσματα είναι άμεσα και διαρκούν ως και 2 χρόνια.

Σχετικά με την ιατρό

Λίλα Πισσαλίδου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Anc. Attachée des hopitaux des Paris

Pin It on Pinterest

Share This