Ευρυαγγείες / Φλέβες

Αρχική 9 Laser / Δερματολογία 9 Ευρυαγγείες / Φλέβες

Οι ευρυαγγείες και οι φλεβεκτασίες προσώπου και σώματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάφορα laser όπως KTP και ND-Yag. Τα laser αυτά λειτουργούν εκπέμποντας μια δέσμη φωτός που απορροφάται επιλεκτικά από την αιμοσφαιρίνη, χρωστική του αίματος που δίνει το κόκκινο- μπλε χρώμα στα αγγεία. Αναλόγως του μεγέθους του αγγείου και του χρώματος της ευρυαγγείας ή φλεβεκτασίας, επιλέγεται και το laser που θα χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία.

Συνήθως 2-4 θεραπείες είναι αρκετές για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα και για την αντιμετώπιση των ευρυαγγειών προσώπου αλλά και για την βελτίωση των φλεβεκτασιών των κάτω άκρων.

Σε κάποιες περιπτώσεις, στις φλέβες των κάτω άκρων, ανάλογα με το μέγεθος αυτών, μπορούμε να συνδυάσουμε τη μέθοδο με σκληροθεραπεία.

Η σκληροθεραπεία αφορά την έγχυση σκληρυντικών προϊόντων μέσα στη φλέβα. Τα σύγχρονα φάρμακα σκληροθεραπείας, όπως το Aethoxysclerol, είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά. Συνήθως γίνεται 1 θεραπεία ανά 1-1,5 μήνα, εφόσον χρειάζονται πάνω από 1 θεραπείες, και πάντα η σκληροθεραπεία προηγείται του laser.

Σχετικά με την ιατρό

Λίλα Πισσαλίδου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Anc. Attachée des hopitaux des Paris

Laser / Δερματολογία

Αποτρίχωση με laser

Eξασφαλίζει στον ενδιαφερόμενο μια εύκολη, γρήγορη, άνετη διαδικασία αποτρίχωσης, χωρίς κινδύνους μακροχρόνιων αντιαισθητικών ερεθισμών, μόνιμων βλαβών ή ουλών, όταν βέβαια τα laser χρησιμοποιούνται σωστά. Περισσότερα

Ρυτίδες / Ουλές

Παλαιότερα τα laser περνούσαν πάνω από την υπό θεραπεία περιοχή και σε κάθε πέρασμα αφαιρούσαν και ένα λεπτό στρώμα δέρματος, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη λείανση του. Περισσότερα 

Ευρυαγγείες/Φλέβες

Οι ευρυαγγείες και οι φλεβεκτασίες προσώπου και σώματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάφορα laser όπως KTP και ND-Yag. Περισσότερα

Μελαχρωματικές βλάβες

Οι μελαχρωματικές βλάβες που αντιδρούν ικανοποιητικά στα laser είναι κυρίως οι βλάβες που οφείλονται στον ήλιο και την γήρανση και είναι καλά περιγεγραμμένες και οφείλονται σε μια σχετικά επιφανειακή εναπόθεση μελανίνης στο δέρμα. Περισσότερα

Ακμή

Η ακμή είναι μια συχνή νόσος της εφηβικής ηλικίας αν και μερικές φορές εμφανίζεται και κατά την ενήλικo ζωή, και χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων με εμφάνιση πολύμορφου εξανθήματος (βλατίδες, φαγέσωρες, κύστεις, οζίδια). Περισσότερα

Ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση είναι μια πάθηση των νυχιών, κυρίως του ποδιού, η οποία οφείλεται συνήθως σε ένα είδος μυκήτων που ονομάζονται δερματόφυτα. Περισσότερα

6. Η ακμή θα αφήσει σημάδια;

Αν η ακμή αντιμετωπιστεί σωστά, συνήθως αφήνει ελάχιστα έως και καθόλου σημάδια. Αν βέβαια αφήσει τελικά ουλές, υπάρχουν σύγχρονες θεραπείες οι οποίες μπορούν να τα μετριάσουν ή να τα εξαλείψουν.

Οι κυριότερες μέθοδοι είναι:

  • Peeling, κυρίως χημικά που λειαίνουν το δέρμα, αν και θα χρειαστούν περισσότερες από μία εφαρμογές για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γενικά είναι η θεραπεία με τα μικρότερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ουλών, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην ενεργό ακμή, κυρίως την αποφρακτική.
  • Δερμοαπόξεση με τροχό (dermabration): εξαφανίζει τις υπερτροφικές ή ατροφικές ουλές. Συνιστάται μόνο σε άτομα με σοβαρές βλάβες. Απαιτεί την παραμονή στο σπίτι για μερικές μέρες και γίνεται μετά από τοπική αναισθησία και τείνει να αντικατασταθεί από τη δερμοαπόξεση με laser (laser resurfacing).
  • Lasers όπως ablative και non-ablative fractional lasers που αναπλάθουν την επιδερμίδα και κινητοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου ώστε να μικρύνουν οι ουλές της ακμής.
  • Εκτός από όλα τα παραπάνω στις ατροφικές ουλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εμφυτεύματα δέρματος, όπως υαλουρονικό οξύ.

Pin It on Pinterest

Share This