Μη χειρουργικό lifting

Αρχική 9 Θεραπείες προσώπου 9 Μη χειρουργικό lifting

Η βελτίωση της όψης της χαλάρωσης του δέρματος και του οβάλ του προσώπου γίνεται με 3 κυρίως τρόπους, οι οποίοι μπορούν και να συνδυαστούν.

Την έγχυση εμφυτευμάτων με ειδικές τεχνικές όπως το 8 Point Lift ή με την τεχνική της profiloplasty για την αναδιαμόρφωση των χαμένων νεανικών όγκων και την βελτίωση του προφίλ και περιγράμματος του ατόμου, και με την έγχυση εμφυτευμάτων για την βελτίωση της περιοχής της μύτης.

Με το microneedling RF

Με την βοήθεια των απλών νημάτων PDO & PCLA και των νημάτων ανάρτησης COG, Aptos & Silhouette Soft.

Η αναδιαμόρφωση των όγκων με τη βοήθεια εμφυτευμάτων βασίζεται στην ανακατασκευή του «τριγώνου της νεότητας», το οποίο είναι ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο που δημιουργείται από τους όγκους του νεανικού προσώπου, με τη βάση προς τα πάνω, δηλαδή όταν το πρόσωπο είναι νεανικό όλοι οι όγκοι είναι ψηλά. Όσο γερνάμε τόσο και το ανεστραμμένο τρίγωνο αυτό μετατρέπεται σε πυραμίδα.

 

 

Στην πορεία της γήρανσης το πρόσωπο μας υπόκειται σε πολλές επιδράσεις, όπως η βαρύτητα αλλά και σε απώλεια ιστού, και λίπους αλλά και οστού, που έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση και αλλοίωση των ανατομικών στοιχείων του προσώπου.

Έτσι η βασική επιδίωξη μας είναι, όχι η εξαφάνιση κάθε μικρής ρυτίδας, αλλά να ξαναδώσουμε στο πρόσωπο την παλαιότερη νεανική όψη του μέσω επανάκτησης των όγκων στην νεανική τους θέση με τη βοήθεια των εμφυτευμάτων κυρίως υαλουρονικού οξέος τύπου Voluma ή και εμφυτεύματα όπως το Ellanse, που είναι ένα εμφύτευμα που αποτελείται κατά 70% από CMC (carboxylmethyl cellulose), φυτικής προέλευσης, και κατά 30% από PCL (polycarpolactone), και δρα ως βιοδιεγέρτης.

Η τεχνική που δίνει τα ανώτερα αποτελέσματα αναδιαμόρφωσης των δομών του προσώπου είναι το lifting 8 σημείων.

Το lifting 8 σημείων είναι μια μη επεμβατική και χειρουργική προσέγγιση στην αναδόμηση και αναδιαμόρφωση των δομών του προσώπου με τη χρήση της νεότερης γενιάς υαλουρονικών που σας προσφέρει άμεσα ένα ηπιο, φυσικό αποτέλεσμα lifting. Γνωστό και ως το «Υγρο Lifting», έχει σχεδιαστεί για να σας κάνει να φαίνεστε μέσα σε ελάχιστη ώρα πολλά χρόνια νεότερη/ο. Η τεχνική συνίσταται στην έγχυση υαλουρονικού οξέως σε 8 σημεία του προσώπου, από την περιοχή των ζυγωματικών ως την κάτω γνάθο. Το αποτέλεσμα είναι μια ήπια και φυσική νεανικότερη όψη, χωρις αλλοίωση των χαρακτηριστικών, άμεση αποκατάσταση της αρμονίας και της συμμετρίας του προσώπου, ενώ σημεία που πριν είχαν χάσει τον φυσικό όγκο τους λόγω γήρανσης, τον ξαναβρίσκουν.

Μετά από ένα lifting 8 σημείων μπορείτε να γυρίσετε αμέσως στην καθημερινή δραστηριότητά σας.

Το lifting 8 σημείων:

Επαναφέρει στην πιο νεανική του μορφή το περίγραμμα του προσώπου

Έχει ένα αποτέλεσμα lifting του κάτω μέρους του προσώπου

Αποκαθιστά τον χαμένο όγκο όπου χρειάζεται

Αποκαθιστά στην αρχική τους μορφή τα ζυγωματικά

Το αποτέλεσμα διαρκεί 15-18 μήνες.

Η Profiloplasty είναι μια τεχνική έγχυσης δερματικών εμφυτευμάτων με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το προφίλ του ατόμου όπου αυτό χρειάζεται (πχ μύτη, πηγούνι, γνάθο, χείλη), ακολουθώντας τον χρυσό κανόνα των αναλογιών, ή να αποκαταστήσουμε τους νεανικούς όγκους που έχουν χαθεί, κυρίως στο πηγούνι, γνάθο, μέτωπο, χείλη. Μπορεί να συνδυαστεί με το 8 point lift ή να γίνει μόνη της. 

 

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο με την χρήση εμφυτευμάτων.

 
Η βελτίωση της περιοχής της μύτης μπορεί να γίνει με έγχυση υαλουρονικού οξέος με ειδική τεχνική στην ράχη μιας γαμψής μύτης, κι έτσι να επιτύχουμε μια πιο ίσια μύτη. Η έγχυση μπορεί να συνδυαστεί με έγχυση Botox στην κορυφή της μύτης, στην περιοχή των μυών που τραβάνε την μύτη προς τα κάτω, προκειμένου να επιτύχουμε ένα διακριτικό σήκωμα της κορυφής της μύτης. 

Μη χειρουργικό Lifting με νήματα

Το λίφτινγκ με νήματα είναι μια νέα ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος για τη διόρθωση της χαλάρωσης του προσώπου και του λαιμού. Προσφέρουν πιο νεανικό και πιο σφριγηλό δέρμα για πρόσωπα με αρχόμενη και μέτρια χαλάρωση. Υπάρχουν 3 τύποι νημάτων: τα απλά νήματα PDO και PCLA, τα ανάρτησης νήματα όπως τα COG και τα νήματα πολυγαλακτικό οξύ,  όπως τα Aptos και Silhouette Soft.

Απλά νήματα από PDO και PCLA

Είναι λεπτά απορροφήσιμα ράμματα (mono & screw) που εισάγονται μέσα στο δέρμα δημιουργώντας ένα πλέγμα υποστήριξης. Τα νήματα PDO είναι κατάλληλα μόνον για αρχόμενη χαλάρωση και απορροφούνται σε 3 μήνες, ενώ τα νήματα από PCLA έχουν σαφώς πιο μακροχρόνια αποτελέσματα. Και τα 2 προκαλούν παραγωγή κολλαγόνου.

Τα νήματα COG από PDO και PCLA/PLLA

Τα νήματα COG διαφέρουν από τα απλά νήματα , διότι είναι πολύ πιο χοντρά και επιπλέον φέρουν στην επιφάνειά τους μικρές ακίδες. Η ιδιαιτερότητά τους αυτή τους δίνει την ικανότητα να προσφέρουν ανόρθωση των ιστών του προσώπου. Τα νήματα PDO είναι κατάλληλα για αρχόμενη προς μέτρια χαλάρωση, ενώ υπάρχουν ειδικά νήματα PCLA/PLLA για το οβάλ του προσώπου. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι 6 μήνες για τα COG από PDO, ενώ τα COG απο PCLA/PLLA έχουν σαφώς μεγαλύτερης διαρκείας αποτέλεσμα, στους 12-18 μήνες. 
Με τα νήματα αυτά, εκτός από βελτίωση μιας αρχόμενης χαλάρωσης στο μέσο και κάτω μέρος του προσώπου, μπορούμε να επιτύχουμε και ανόρθωση των φρυδιών, τεχνική που έχει ονομαστεί Foxy eyes, καθώς και ανόρθωση της περιοχής της μύτης.

Ανόρθωση των φρυδιών/Foxy eyes
Είναι μια μη επεμβατική τεχνική που αποσκοπεί στην ανύψωση του φρυδιού. Η τεχνική αυτή ανυψώνει την εξωτερική γωνία του φρυδιού, επιμηκύνει το μάτι, βελτιώνει την πτώση του άνω βλεφάρου και χαρίζει στις γυναίκες ένα πιο νεανικό βλέμμα.

Ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο με νήματα
Μια νέα μέθοδος βελτίωσης της μύτης χωρίς χειρουργείο είναι η ανύψωση της μύτης με ειδικά νήματα ρινός PDO ή PCLA/PLLA. Είναι μια μη επεμβατική τεχνική που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, μέσα σε ελάχιστα λεπτά, και το αποτέλεσμα διαρκεί ως και 12 μήνες.

Thread lift με νήματα ανάρτησης Aptos/Silhouette Soft

Τα νήματα Aptos/Silhouette soft είναι νήματα ανάρτησης από πολυγαλακτικό οξύ και μας προσφέρουν ότι πιο κοντινότερο στο αποτέλεσμα του χειρουργικού λίφτινγκ προσώπου και λαιμού. Τα νήματα Aptos κατασκευάζονται στη Γερμανία και τα Silhouette soft στις ΗΠΑ, είναι εξαιρετικά αξιόπιστα, με μεγάλη διάρκεια ζωής (1,5-2,5 χρόνια), έχουν μεγάλη γκάμα επιλογών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε προσώπου και τοποθετούνται μόνο από εξειδικευμένους και πιστοποιημένους στη μέθοδο γιατρούς. Τα νήματα Aptos/Silhouette soft αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο για την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και μας προσφέρουν ένα βέλτιστο και φυσικό αποτέλεσμα λίφτινγκ σε βάθος χρόνου με μη επεμβατικό τρόπο.

Αντιμετώπιση της χαλάρωσης, ουλών και ραγάδων με Vivace Fractional Microneedling RF – Σύστημα Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας Vivace

Το microneedling RF είναι η πιο καινοτόμος θεραπεία που έχει να επιδείξει η αισθητική δερματολογία σήμερα και βασίζεται στην ικανότητα του οργανισμού μας να παράγει κολλαγόνο. Είναι η µόνη μέθοδος που έχει τη δυνατότητα να περνά µε ασφάλεια και να δρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας εντελώς ανέπαφη την επιδερμίδα, προκαλώντας παραγωγή νέου κολλαγόνου. Πρόκειται για ένα μικρο-επεμβατικό σύστημα, ανώδυνο και χωρίς χρόνο αποθεραπείας, όπου πολλές μονωμένες μικροακίδες διεισδύουν στην κατώτερη στοιβάδα του δέρματος σε βάθος 0,5-3,5mm, προκαλώντας έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό και θερμική διέγερση μέσω της εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων.

Το Vivace είναι η πιο εξελιγμένη κλασματική RF και η θεραπεία γίνεται ογκομετρικά και τρισδιάστατα χάρη σε 2 εξελιγμένες κεφαλές. Με τη λειτουργία διάχυτης μεταφοράς θερμικής ενέργειας (1 Μhz) πετυχαίνουμε βαθιά σύσφιξη, και με τη λειτουργία επιφανειακής και εν τω βάθει θέρμανσης ιστών (2 Mhz) καταφέρνουμε και χρησιμοποιούμε εστιασμένη υψηλή ραδιοσυχνότητα, που δρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας έως και το χόριο.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και για βέλτιστα αποτελέσματα συνήθως προτείνονται 2-5 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 3-4 εβδομάδες.

Σχετικά με την ιατρό

Λίλα Πισσαλίδου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Anc. Attachée des hopitaux des Paris

Θεραπείες Προσώπου

Αναζωογόνηση - Σύσφιξη

Η γήρανση του δέρματος είναι ένα φαινόμενο που οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Για την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος έχουμε στη διάθεση μας μια πλειάδα μεθόδων, κυρίως όμως οι περισσότεροι σήμερα αποζητούν μια μέθοδο που να συνδυάζει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα με το μικρότερο δυνατόν ερεθισμό. Περισσότερα

Botox

Η πιο δημοφιλής μη-χειρουργική θεραπεία παγκοσμίως. Η αισθητική ιατρική έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια και σήμερα έχουμε στη διάθεσή μας μια… Περρισότερα

Εμφυτεύματα

Υπάρχουν πολλών ειδών εμφυτεύματα δέρματος, απορροφήσιμα, όπως το υαλουρονικό οξύ, ημιμόνιμα, όπως το Sculptra ή το Ellanse, που δρουν ως βιοδιεγέρτες, ή ακόμα και μόνιμα, τα οποία σπάνια χρησιμοποιούνται. Περισσότερα

Μη χειρουργικό Lifting

H βελτίωση της όψης της χαλάρωσης του δέρματος και του οβάλ του προσώπου γίνεται με 3 κυρίως τρόπους, οι οποίοι μπορούν και να συνδυαστούν. Περισσότερα

Μεσοθεραπείες

Ως μεσοθεραπεία ορίζεται η εισαγωγή μέσα στο δέρμα ουσιών προκειμένου να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα (ρυτίδες, χαλάρωση, τριχόπτωση, κυτταρίτιδα κλπ). Περισσότερα

Peelings

Tα peeling είναι μια μέθοδος απολέπισης του δέρματος χρησιμοποιώντας χημικά προϊόντα, όπως γλυκολικό οξύ, σαλικυλικό οξυ, τριχλωροξικό οξύ. Η απολέπιση αυτή της επιδερμίδας προκαλεί μια αναγέννηση και άρα μια βελτίωση της υφής του δέρματος, της σημείων φωτογήρανσης και των επιφανειακών ρυτίδων. Περισσότερα

Αναίμακτη Βλεφαροπλαστική

Ο όρος αναίμακτη βλεφαροπλαστική ή βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι αναφέρεται σε ένα συνδυασμό διαδικασιών που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, είτε μόνες τους, είτε σε συνδυασμό, για να αντιμετωπίσουμε διάφορα προβλήματα της περιοφθαλμικής περιοχής όπως τη χαλάρωση του δέρματος του άνω και κάτω βλεφάρου, τους μαύρους κύκλους, τις ρυτίδες και τις «σακούλες» γύρω από τα μάτια. Περισσότερα

Pin It on Pinterest

Share This