Ρυτίδες / Ουλές

Αρχική 9 Laser / Δερματολογία 9 Ρυτίδες / Ουλές

Παλαιότερα τα laser περνούσαν πάνω από την υπό θεραπεία περιοχή και σε κάθε πέρασμα αφαιρούσαν και ένα λεπτό στρώμα δέρματος, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη λείανση του. Αυτό βέβαια είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα σε ρυτίδες και ουλές, αλλά εξαιρετικά μεγάλο χρόνο επούλωσης.

Σήμερα η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας μας έδωσε τα fractional laser, όπου η ενιαία εκπομπή του CO2 διαιρείται σε μικρά spots, αφήνοντας κενά ανέπαφου ιστού μεταξύ τους, από όπου η επούλωση γίνεται πολύ γρήγορα. Έτσι έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς τον παλαιότερο ερεθισμό, πόνο και παρενέργειες. Τα αποτελέσματα αυτά βέβαια δεν οφείλονται μόνο στην εξάχνωση αλλά και στην διέγερση των ινοβλαστών για να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Σήμερα η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας μας έδωσε τα fractional laser, όπου η ενιαία εκπομπή του CO2 διαιρείται σε μικρά spots, αφήνοντας κενά ανέπαφου ιστού μεταξύ τους, από όπου η επούλωση γίνεται πολύ γρήγορα. Έτσι έχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα χωρίς τον παλαιότερο ερεθισμό, πόνο και παρενέργειες. Τα αποτελέσματα αυτά βέβαια δεν οφείλονται μόνο στην εξάχνωση αλλά και στην διέγερση των ινοβλαστών για να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη.

Fractional Laser

Τα fractional laser βελτιώνουν τις ρυτίδες την γήρανση και τις ουλές, όχι με τη μέθοδο της επιθετικής αφαίρεσης στοιβάδων δέρματος αλλά διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα σας. Έτσι το δέρμα σας φαίνεται πιο λείο, πιο σφριγηλό, πιο νεανικό. Οι ρυτίδες μειώνονται, οι πόροι συρρικνώνονται.

To Fractional Laser CO2 αποτελεί τη νέα γενιά των laser και προφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα με τον πλέον ιδανικό τρόπο για ανάπλαση και σύσφιξη δέρματος, θεραπεία ρυτίδων, φωτογήρανση, εξάλειψη ουλών ακμής και θεραπεία ραβδώσεων (ραγάδων). Η πιο συνήθης περιοχή που εφαρμόζεται είναι το πρόσωπο αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και στο λαιμό, το ντεκολτέ, τη ράχη και το σώμα. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την κατάσταση του δέρματος και το πρόβλημα που καλούμαστε να θεραπεύσουμε αλλά συνήθως απαιτούνται 4 με 6 συνεδρίες σε διαστήματα του ενός μήνα. Το αποτέλεσμα πάντως είναι ορατό από την πρώτη κιόλας φορά. Το δέρμα φαίνεται πιο αναζωογονημένο, λείο, φωτεινό και σφριγηλό.

Vivace Fractional Microneedling RF – Σύστημα Κλασματικής Ραδιοσυχνότητας Vivace

Το microneedling RF είναι η πιο καινοτόμος θεραπεία που έχει να επιδείξει η αισθητική δερματολογία σήμερα και βασίζεται στην ικανότητα του οργανισμού μας να παράγει κολλαγόνο. Είναι η µόνη μέθοδος που έχει τη δυνατότητα να περνά µε ασφάλεια και να δρα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αφήνοντας εντελώς ανέπαφη την επιδερμίδα, προκαλώντας παραγωγή νέου κολλαγόνου. Πρόκειται για ένα μικρο-επεμβατικό σύστημα, ανώδυνο και χωρίς χρόνο αποθεραπείας, όπου πολλές μονωμένες μικροακίδες διεισδύουν στην κατώτερη στοιβάδα του δέρματος σε βάθος 0,5-3,5mm, προκαλώντας έναν ελεγχόμενο μικροτραυματισμό και θερμική διέγερση μέσω της εκπομπής ραδιοσυχνοτήτων.

Το Vivace είναι η πιο εξελιγμένη κλασματική RF και η θεραπεία γίνεται ογκομετρικά και τρισδιάστατα χάρη σε 2 εξελιγμένες κεφαλές. Με τη λειτουργία διάχυτης μεταφοράς θερμικής ενέργειας (1 Μhz) πετυχαίνουμε βαθιά σύσφιξη, και με τη λειτουργία επιφανειακής και εν τω βάθει θέρμανσης ιστών (2 Mhz) καταφέρνουμε και χρησιμοποιούμε εστιασμένη υψηλή ραδιοσυχνότητα, που δρα από την επιφάνεια της επιδερμίδας έως και το χόριο. Η microneegling RF μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνδυαστικό πρωτόκολλο με μεσοθεραπεία, PRP ή peeling για να διευκολύνει την είσοδο της μεσοθεραπείας, του PRP ή του peeling στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, ιδίως όταν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε βλάβες που βρίσκονται βαθιά στο δέρμα. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και για βέλτιστα αποτελέσματα συνήθως προτείνονται 2-5 συνεδρίες με μεσοδιαστήματα 3-4 εβδομάδες.

Η θεραπεία µε microneedling RF ενδείκνυται για ρυτίδες, ανοικτούς πόρους, ραγάδες (ραβδώσεις), χαλάρωση του δέρματος, δυσχρωμίες, μέλασμα, ενεργό ακμή, ουλές ακμής κ.λπ. Εκτός από το πρόσωπο εφαρμόζεται και στο λαιμό, στο ντεκολτέ, στα χέρια και σε ουλές σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου σώματος, καθώς και σε ουλές και ραγάδες (ραβδώσεις), ενώ σε αντίθεση με τα fractional laser έχει ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας και γίνεται όλες τις εποχές του χρόνου.

Φωτοανάπλαση / Φωτοδυναμική θεραπεία

H φωτοανάπλαση του δέρματος είναι μια μέθοδος αναζωογόνησης του δέρματος μέσω παραγωγής κολλαγόνου και βελτίωσης της διάταξης και ποιότητας ινών κολλαγόνου και ελαστίνης. Ένα από τα πιο αποτελεσματικά laser φωτοανάπλασης είναι τα ND-Yag. Η μέθοδος δεν προκαλεί κανέναν τραυματισμό ή ερεθισμό, δεν απαιτεί καμιά αναισθησία και τα αποτελέσματά της φαίνονται σταδιακά. Συνήθως απαιτούνται 3-4 θεραπείες για να δούμε τα ευεργετικά αποτελέσματα των laser στην γήρανση του δέρματος. Παρενέργειες δεν υπάρχουν. Κλινικά αυτό που παρατηρείται είναι μια βελτίωση της σύσφιξης του δέρματος αλλά και μια μείωση των ρυτίδων.

Η Φωτοδυναμική θεραπεία με κόκκινο φως έχει αναγεννητική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση. Οι φωτοδυναμική θεραπεία βασίζεται στην δράση των LED μετά την ενεργοποίηση με φωτοευαίσθητες ουσίες, όπως το ALA ( αμινολεβουλινικό οξύ). H θεραπεία προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα με ελάχιστη ενόχληση και μηδενικό χρόνο αποθεραπείας.

Είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για:

  • Μείωση πόρων
  • Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
  • Βελτίωση φωτογήρανσης
  • Βελτίωση του τόνου και της ποιότητας του δέρματος
  • Ενυδάτωση
  • Μέλασμα / Χλόασμα / Πανάδες

Σχετικά με την ιατρό

Λίλα Πισσαλίδου Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος
Anc. Attachée des hopitaux des Paris

Laser / Δερματολογία

Αποτρίχωση με laser

Eξασφαλίζει στον ενδιαφερόμενο μια εύκολη, γρήγορη, άνετη διαδικασία αποτρίχωσης, χωρίς κινδύνους μακροχρόνιων αντιαισθητικών ερεθισμών, μόνιμων βλαβών ή ουλών, όταν βέβαια τα laser χρησιμοποιούνται σωστά. Περισσότερα

Ρυτίδες / Ουλές

Παλαιότερα τα laser περνούσαν πάνω από την υπό θεραπεία περιοχή και σε κάθε πέρασμα αφαιρούσαν και ένα λεπτό στρώμα δέρματος, επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη λείανση του. Περισσότερα 

Ευρυαγγείες/Φλέβες

Οι ευρυαγγείες και οι φλεβεκτασίες προσώπου και σώματος μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάφορα laser όπως KTP και ND-Yag. Περισσότερα

Μελαχρωματικές βλάβες

Οι μελαχρωματικές βλάβες που αντιδρούν ικανοποιητικά στα laser είναι κυρίως οι βλάβες που οφείλονται στον ήλιο και την γήρανση και είναι καλά περιγεγραμμένες και οφείλονται σε μια σχετικά επιφανειακή εναπόθεση μελανίνης στο δέρμα. Περισσότερα

Ακμή

Η ακμή είναι μια συχνή νόσος της εφηβικής ηλικίας αν και μερικές φορές εμφανίζεται και κατά την ενήλικo ζωή, και χαρακτηρίζεται από φλεγμονή των σμηγματογόνων αδένων με εμφάνιση πολύμορφου εξανθήματος (βλατίδες, φαγέσωρες, κύστεις, οζίδια). Περισσότερα

Ονυχομυκητίαση

Η ονυχομυκητίαση είναι μια πάθηση των νυχιών, κυρίως του ποδιού, η οποία οφείλεται συνήθως σε ένα είδος μυκήτων που ονομάζονται δερματόφυτα. Περισσότερα

6. Η ακμή θα αφήσει σημάδια;

Αν η ακμή αντιμετωπιστεί σωστά, συνήθως αφήνει ελάχιστα έως και καθόλου σημάδια. Αν βέβαια αφήσει τελικά ουλές, υπάρχουν σύγχρονες θεραπείες οι οποίες μπορούν να τα μετριάσουν ή να τα εξαλείψουν.

Οι κυριότερες μέθοδοι είναι:

  • Peeling, κυρίως χημικά που λειαίνουν το δέρμα, αν και θα χρειαστούν περισσότερες από μία εφαρμογές για να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Γενικά είναι η θεραπεία με τα μικρότερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των ουλών, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην ενεργό ακμή, κυρίως την αποφρακτική.
  • Δερμοαπόξεση με τροχό (dermabration): εξαφανίζει τις υπερτροφικές ή ατροφικές ουλές. Συνιστάται μόνο σε άτομα με σοβαρές βλάβες. Απαιτεί την παραμονή στο σπίτι για μερικές μέρες και γίνεται μετά από τοπική αναισθησία και τείνει να αντικατασταθεί από τη δερμοαπόξεση με laser (laser resurfacing).
  • Lasers όπως ablative και non-ablative fractional lasers που αναπλάθουν την επιδερμίδα και κινητοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου ώστε να μικρύνουν οι ουλές της ακμής.
  • Εκτός από όλα τα παραπάνω στις ατροφικές ουλές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εμφυτεύματα δέρματος, όπως υαλουρονικό οξύ.

Pin It on Pinterest

Share This